Indledning:

Inden du kaster dig over handel med kryptovaluta, så er det vigtigt at du gør op med dig selv, om det overhovedet er det du vil, og om du påtænker at holde din kryptovaluta, eller om du vil købe og sælge løbende, afhængig af kursudviklingen. Mindst lige så vigtigt er at du husker på at handel med kryptovaluta, kan være en investering forbundet med stor risiko, og det derfor er vigtigt at du ikke investerer mere end du er har råd til, eller er villig til at kunne miste.


I denne artikel vil jeg prøve at gå igennem nogle af de ting, som jeg mener er vigtige, samt nogle af de ting jeg ville ønske jeg havde været klar over, inden jeg kastede mig over denne type af investering.

 

 

Kryptovaluta og skat

Inden du kaster dig ud i bølgen, og begynder at investere, er det vigtigt at du husker på at handel med krypto er skattepligtigt. Skatterådet anser som hovedregel al handel med kryptovaluta som spekulation, og du skal derfor svare skat af de gevinster du har, men kan også fratrække et eventuelt tab. 
Da gevinsten betragtes som personlig indkomst, vil den blive beskattet med op til 54%. Fradragsværdi for tab opgøres til 27% fordi tab er fradragsberettigede som var det et ligningsmæssigt fradrag.
Ydermere beskattes der efter FIFO metoden (First-In-First-Out), hvilket kan gøre at det er meget omstændigt at opgøre sine handler, hvis man handler en del. Derfor er det vigtigt at du sørger for at have et overskueligt, veldokumenteret regnskab, såfremt du får brug for at fremlægge dette for skattevæsenet.
Gevinsten skal opgøres på salgstidspunktet, og det er i denne henseende vigtigt at have for øje, at salg af en valuta for at købe en anden, også er at betragte som værende et salg og er skattepligtigt, selv om du ikke har fået det udbetalt men har geninvesteret beløbet. 

Advokatfirmaet Samar Law, som er specialiseret i handel med kryptovaluta, har skrevet Den ultimative guide til Bitcoin og Skat, som er en sammenfatning af de vigtigste spørgsmål og udfordringer, som de har haft de seneste par år. 

En anden vigtig publikation, er Skat's Bitcoins og anden kryptovaluta, som det også er væsentligt at få læst igennem.